Misiunea noastră este de a educa și informa civic cetățenii pentru a-și exercita în mod real și benefic comunității, drepturile și îndatoririle civice.

Ultimele clipuri adaugate

17 octombrie – Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

În fiecare an, pe 17 octombrie este marcată Ziua Internaționala pentru Eradicarea Sărăciei. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (O.N.U.) a hotărât, prin rezoluția 47/196 din data de 22 decembrie 1992, marcarea “Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei”.

România se regăseşte în clasamentul statelor cu cel mai mare risc al sărăciei. Peste 46% din populaţie trăieşte în sărăcie, cel mai mare nivel din Uniunea Europeană. Nivelul sărăciei din România a urcat în ultimii ani de la 41 la 46%, ca urmare a scăderii nivelului de trai, dar şi a micşorării populaţiei. Aşa se face că România a depăşit până şi Bulgaria, aflată anul trecut pe ultimul loc, cu puţin peste 40 la sută. Clasamentul celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană este completat de Letonia şi Lituania cu peste 34 la sută.

La polul opus se află Cehia, Suedia şi Olanda, unde sărăcia abia atinge 15% din populaţie. Potrivit Uniunii Europene, o persoană este considerată ca fiind săracă dacă are ,,un venit disponibil sub 60% din venitul mediu naţional". Asta înseamnă 530 de lei pe lună. De aici rezultă că aproape 9 milioane de români trăiesc cu puţin peste 117 euro pe lună.

Banca Mondiala estimează că aproximativ 1,3 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc în sărăcie ( cu puțin peste 1 dolar pe zi), iar cele mai recente date furnizate de Organizația pentru Alimente și Agricultură arată că, din totalul populației globale, de 7 miliarde de oameni, aproximativ 925 de milioane suferă din cauza foametei, sărăcia având un rol determinant în decesul a cel puțin 5 milioane de copii, în fiecare an, în întreaga lume.

  • Evaluaţi acest articol
    (0 voturi)
  • Publicat în Stiri
  • Citit 1360 ori
înapoi la partea de sus

Toate articolele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4