Misiunea noastră este de a educa și informa civic cetățenii pentru a-și exercita în mod real și benefic comunității, drepturile și îndatoririle civice.

Ultimele clipuri adaugate

Căpitanul Bill Garren a preluat comanda la Deveselu

Armata americană a preluat oficial, într-un eveniment istoric, comanda bazei militare de la Deveselu. Baza de la Deveselu este prima care va conține sistemul Aegis, o variantă mai sofisticată a sistemului de detectare radar, instalat pe navele de război americane din 2004.

În data de 10 octombrie, Comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Europa, Africa şi Asia de Sud - Vest a prezidat o ceremonie de înfiinţare şi preluare a comenzii Unității de Sprijin a Forţelor Navale (NSF) de la Deveselu, din România.

Contraamiralul John C. “Jack” Scorby jr., comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Europa, Africa şi Asia de Sud - Vest a fost invitat să susţină o alocuţiune la ceremonie. „Ceremonia de astăzi este un punct de referinţă, întrucât sporim capacitatea de apărare împotriva rachetelor balistice în Europa”, a spus Scorby. „Colaborarea strânsă, continuă, cu partenerii noştri români demonstrează cât de vitali sunt aliaţii noştri europeni în construirea sistemului global de apărare antirachetă al NATO.”

“Este o bază istorică, având în vedere că ultima bază navală a fost înființată acum cca. 30 de ani, în Washginton. Instalarea aici, la Deveselu, demonstrează importanța trimiterii de forțe americane în Europa, pentru a putea să ne sprijinim și să ne apărăm rapid aliații”, a mai spus amiralul.

Căpitanul William Garren, din cadrul Forţelor Navale americane, a devenit noul comandant al bazei din judeţul Olt. Astfel, baza va deveni operațională până la sfârșitul anului 2015. Aici se vor afla câteva sute de militari americani, civili și angajați.

Foto: U.S. Navy/LT j.g. Alexander Perrien

  • Evaluaţi acest articol
    (1 Vot)
  • Publicat în Stiri
  • Citit 1474 ori
înapoi la partea de sus

Toate articolele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4