Misiunea noastră este de a educa și informa civic cetățenii pentru a-și exercita în mod real și benefic comunității, drepturile și îndatoririle civice.

Ultimele clipuri adaugate

Ziua Internațională a Educației

Definită de Nelson Mandela ca cea mai puternică armă capabilă să schimbe lumea, educația este omagiată prin Ziua ei Mondială.
Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 5 octombrie, începând cu anul 1994, în întreaga lume, pentru a aminti de importanța rolului educației. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

La 5 octombrie 1966, cu ocazia Conferinței Interguvernamentale speciale ținute la Paris, cu participarea OIM și UNESCO, a fost adoptată Recomandarea privind statutul cadrului didactic. Aceasta a devenit una dintre cele mai importante instrumente internaționale menite să aducă îmbunătățiri profesiei de dascăl.
De atunci, s-a hotărât ca data de 5 octombrie să fie dedicată cadrelor didactice, pentru a li se da reputația pe care o merită, pentru a sensibiliza întreaga lume, ținându-se cont de rolul esențial pe care-l joacă dascălii, în formarea de noi și noi generații.
Pentru că, la ora actuală, 69 de milioane de copii sunt încă lipsiți de educație și 774 de milioane de adulți nu știu nici să citească, nici să scrie, 250.000 sunt în România, Organizația Internațională a Muncii și UNESCO cer conducătorilor tuturor statelor să ia măsuri față de aceste cifre alarmante.
Iar acest lucru nu este posibil decât prin repunerea dascălului la valoarea de altădată. Pentru că profesorii nu sunt doar simpli instructori. Ei dezvoltă capacitățile copiilor, le îmbogățesc cultura, îi ajut să-și construiască un drum în viață, îi ghidează și-i stimulează permanent, contribuind la dezvoltarea lor personală.
Sarcina este destul de dificilă pentru fiecare educator, dar acesta își îndeplinește misiunea primordială: insuflarea la elevi a valorilor fundamentale (dialogul, pacea, toleranța, egalitatea, respectul, etc).
A nu se uita, de asemenea, că după ce au petrecut ani buni pe băncile școlii elevii ajung cetățenii care vor decide soarta lumii.

  • Evaluaţi acest articol
    (0 voturi)
  • Publicat în Stiri
  • Citit 1472 ori
înapoi la partea de sus

Toate articolele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4