Misiunea noastră este de a educa și informa civic cetățenii pentru a-și exercita în mod real și benefic comunității, drepturile și îndatoririle civice.

Ultimele clipuri adaugate

SMURD Olt, de șase ani în slujba cetățenilor județului Olt

Ziua de 28 februarie 2014 are o dublă semnificaţie pentru pompierii din județul Olt. În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, 82 de ani de când Regele Carol al II-lea, prin „Înalt Decret Regal nr. 468”, a aprobat, în anul 1933, “Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene”, act care a marcat înființarea Protecției Civile din România, pompierii SMURD aniversează, la 28 februarie, șase ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Olt.

Activitatea celor șapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scornicești, Balș, Stoenești, Osica de Sus și Vișina se desfășoară în strânsă colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal. Pentru îmbunătățirea timpului de răspuns și eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcționează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanță.

Pe parcursul celor șase ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 18.245 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical 18.822 de persoane ( 17.263 adulți și 1559 copii). Numărul și complexitatea intervențiilor personalului SMURD Olt a crescut de la an la an și a ajuns în anul 2014 la 4718 de intervenții, față de numai 1432 de intervenții în anul 2010, când SMURD Olt funcționa cu trei echipaje.

Împlinirea a șase ani de la operaționalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și mulțumirea pentru toți pompierii care încadrează echipajele SMURD pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești.

Plutonier major Alin BĂSĂȘTEANU - COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Foto: ISU Olt

  • Evaluaţi acest articol
    (0 voturi)
  • Publicat în Stiri
  • Citit 1210 ori
Mai multe din această categorie: « Marin Sorescu O lumină în diplomație »
înapoi la partea de sus

Toate articolele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4