Misiunea noastră este de a educa și informa civic cetățenii pentru a-și exercita în mod real și benefic comunității, drepturile și îndatoririle civice.

Ultimele clipuri adaugate

A 24-a ediţie a Zilelor şi Festivalului “Eugen Ionescu”

Ediţia din acest an a “Zilelor Eugen Ionescu” dedicată dramaturgului Eugen Ionescu se va întinde pe parcursul a patru zile şi va debuta luni - 24 noiembrie, de la ora 17.00, cu vernisajul expoziţiei de carte, fotografie, afişe şi desen intitulate „Pe urmele lui Eugen Ionescu”. Acţiunea se va desfăşura în foaierul Centrului Cultural ce poartă numele “părintelui teatrului absurdului” (fostul Cinema “23 August” din Slatina), iar, de la ora 18.00, iubitorii teatrului vor putea viziona spectacolul „Noi patru”, în regia Dorinei Chiriac şi din a cărui distribuţie fac parte actorii Lia Bugnar, Marius Manole, Maria Obretin şi Ilinca Manolache.

Cea de-a doua zi va fi rezervată trupelor de teatru din cadrul liceelor din întreg judeţul, trupe ce se vor întrece într-un concurs special numit “Dialogul absurzilor”. Ziua se va încheia cu un moment festiv prilejuit de decernarea trofeului „Eugen Ionescu”.

În a treia zi a manifestărilor, miercuri - 26 noiembrie, de la ora 13.00, în parcul „Eugen Ionescu” şi pe bulevardul A.I. Cuza – în faţa bustului marelui dramaturg din faţa Centrului Cultural “Eugen Ionescu”, vor avea loc momente comemorative. Ulterior, de la ora 17.00, în foaierul Centrului menţionat va avea loc o întâlnire a elevilor de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina, ce vor vorbi pe teme deschise inspirate din opera marelui dramaturg slătinean. Seara se va încheia cu vizionarea spectacolului “Fă-mi loc”, regia: Radu Beligan, din distribuţia căruia vor putea fi văzuţi actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole.

Joi – 28 noiembrie, de la ora 11.00, va avea loc o întâlnire cu actori şi istorici pe tema “Cine este acest Ionesco?”, pentru ca, ulterior, de la ora 13.00, să fie planificată conferinţa de presă prilejuită de închiderea celei de-a 24-a ediţii a Zilelor şi Festivalului “Eugen Ionescu”.

Foto: Emil Cioran, Eugen Ionescu și Mircea Eliade, la Paris.

  • Evaluaţi acest articol
    (1 Vot)
  • Publicat în Stiri
  • Citit 1292 ori
înapoi la partea de sus

Toate articolele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4