Misiunea noastră este de a educa și informa civic cetățenii pentru a-și exercita în mod real și benefic comunității, drepturile și îndatoririle civice.

Ultimele clipuri adaugate

Interesul publicului

Interesul public este interesul ce vizează ordinea de drept și democrația constituțională, garantarea drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor, satisfacerea nevoilor comunitare, realizarea competențelor autorităților publice. Așa spune art. 2 lit. l din Legea 544/2004. Interesul public ar trebui să fie, în mod automat, și interesul publicului. Pe șleau interesul public înseamnă locuri de muncă, pensii, salarii, mai puține taxe și impozite, sănătate și educație mai bune, mai puțină poluare, etc. Sau așa ar trebui să fie. Nu-i așa? Nu este. Se vede cu ochiul liber că nu este așa. În aceste vremuri de răstriște, în care n-aduce anul ce aduce ziua de azi sau de mâine, suntem loviți din toate părțile de tsunami BUBA. Vom mai avea sau nu administrație, ce fel, în ce mod, poliție, protecție sanitară, veterinară, socială? Dumnezeu știe și cu BUBA. Publicul ar trebui să fie interesat de ce se întâmplă, cum va trăi, mâine, poimâine, peste un an, peste mai mulți ani, în 8, 12, 15, 16 județe, cu instituțiile statului deconcentrate și controlate până la centralizare cosmică. Maghiarii fuck agenda guvernării României, pe spinarea noastră, desigur. Foarte bine! Dacă n-are cine... Am vrut să discut, să mă lamentez, să protestez, ca cetățean româno-european. Dar, vorba poetului - jelui-m-aș și n-am cui. M-am lovit de totala (dez)interesare a publicului. Măi, îi dau afară pe polițiști, jandarmi, pompieri, smurd-iști. Se revine la regiuni ca-n anii 50 pe vremea stalinismului. Se pregătește privatizarea sănătății, educației, etc., cine are bani le are, cine nu să-i dea Dumnezeu sănătate și ignoranță ușoară. Așa și? mi-au răspuns niște vecini de bloc preocupați să-și extindă spațiul locativ prin acapararea, fără niciun drept, a spațiului de pe casa scării, prin demolarea unor pereți de rezistență (fără frică, cutremurul cel mare vine în 2041). Pentru ce atâtea cadre didactice, medicale, pompieri, mi-au răspuns alții printre decibelii manelelor și sfârâitul mititeilor pe grătar. Lasă-ne omule-n pace! Ia zi mai bine dacă știi un avocat bun că vreau să mă judec cu niște vecini că la arăturile de primăvară au intrat vreo 20 de centimetri în proprietatea mea. Este ea nelucrată de ani de zile dar principiul e principiu, proprietatea e sfântă și nu-i iert nici de-al naibii.
Concluzia: o societate fără principii, care va să zică nu le are - citat din memorie. Așa că onor guvernarea pentru reaformă să ne fuck-ă ce vrea ea și cum vrea ea.
  • Evaluaţi acest articol
    (0 voturi)
  • Publicat în Pamflet
  • Citit 925 ori
înapoi la partea de sus

Toate articolele

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4